ARSTL Group

Distileria ZARIĆ

Zarić (Pije Alkoolike, Raki). Zarić e ka marrë emrin nga familja që ndërtoi Distilerinë Zarić për prodhimin e Rakive të ndryshme. Distilera Zarić u krijua në vendin dhe nën traditën e distilerisë së famshme “Povlena”. Distileria Zarić investoi me të gjitha kapacitetet e saj në rindërtimin dhe modernizimin e termocentraleve për përpunimin e frutave dhe distlimin e tyre.

Proçesi i prodhimit është i bazuar në një bashkëpunim të mirë dhe të besueshëm të traditës, përvojës dhe teknologjisë moderne. Fabrika e rakisë Zarić përdor pajisjet më të fundit të fermentimit, distilimit, stabilizimit dhe filtrimit. Rakitë Zarić vijnë ekskluzivisht në Shqipëri nga ARSTL Group, në disa shije: Nostalgija, Medenka, Krajlica.

Rekomandohet të konsumohen mbi moshën 18 vjeç.

Teknologjia e Prodhimit:

I tërë proçesi i prodhimit është i bazuar në një bashkëpunim të mirë dhe të besueshëm të traditës, përvojës dhe teknologjisë moderne. Së bashku me rikonstruksionin e plotë të objektit, prodhimi i sotëm i rakisë përdor pajisjet më të fundit të fermentimit, distilimit, stabilizimit dhe filtrimit. Prodhimi përfundon në fabrikën e mbushjes automatike, me mbylljen dhe etiketimin e shisheve. Prodhimi i rakisë është në përputhje me standardet më të larta evropiane që mbështetet nga pajisje me kualitet të lartë dhe staf profesional.

Llojet e ZARIĆ

Benefitet e Rakisë Kraljica:

Origjina e garantuar e produktit nga Serbia Kantina më e njohur në Serbi për prodhimin e rakisë Rakia prodhohet nga kumbulla te kultivuara në një zonë të mbrojtur gjeografikisht Nuk spërkaten plantacionet e pemëve frutore, nga të cilat prodhohet kjo raki Është cilësia më e mirë e rakisë në treg

Rakija Kraljica (Mbretëresha) është një nga 30 produktet e prodhuara në Serbi e cila ka një shenjë të origjinës së mbrojtur gjeografike. Kjo shenjë përcakton se “Kraljica” (Mbretëresha) është prodhuar nga Kumbullat më cilësore të kultivuara në një rajon të veçantë gjeografik, rajonit të Kosjerës.

Volumi i alkoolit: 42 %

Karakteristikat e Rakisë Kraljica:

Aromë e pasur dhe e sofistikuar e frutave të vërtetë te kumbullave dominojnë shijen e kësaj rakie, e cila është e pëlqyeshme për konsumatorin. Përdoret në të gjitha rastet por zakonisht si aperitiv. Rekomandohet të konsumohet pak e ngrohtë ose plotësisht e ftohtë.

Benefitet e Rakisë Kraljica:

Origjina e garantuar e produktit nga Serbia Kantina më e njohur në Serbi për prodhimin e rakisë Rakia prodhohet në një zonë të mbrojtur gjeografikisht nga shteti Serb Nuk spërkaten plantacionet e pemëve frutore, nga të cilat ky prodhohet kjo raki Është cilësia më e mirë e rakisë në treg Konsumimi i kesaj rakie në mënyrë të moderuar sjell efekte qetësuese, freskuese dhe shëruese Rakia Medenka është e njohur për hapjen e oreksit, përmirësimin e shëndetit dhe ngadalësimin e procesit të plakjes nëse konsumohet në mënyrë të moderuar

Rakia Medenka është rakia e Kumbullës, mjaltit dhe propolis, që rezulton në një kombinim mbresëlënës të shijes së fortë të rakisë me shijen e lehtë të mjaltit. “Medenka” është ajo lloj rakie që gjithmonë do të jetë e njohur për hapjen e oreksit, përmirësimin e shëndetit dhe ngadalësimin e proçesit të plakjes, nëse konsumohet në mënyrë të moderuar.

Volumi i alkoolit: 23.0 %

Karakteristikat e Rakisë Medenka:

Kjo raki ka një ngjyrë të artë për shkak të përbërjes së mjaltit dhe një aromë të plotë e të pasur. Rekomandohet të shërbehet në temperaturën e dhomës, zakonisht si aperitiv, por për shkak të shijes së saj të pasur të mjaltit ajo mund të shkojë mjaft mirë e shoqëruar dhe me ëmbëlsira.

Benefitet e Rakisë Nostalgija:

Origjina e garantuar e produktit nga Serbia Kantina më e njohur në Serbi për prodhimin e rakisë Rakia prodhohet në një zonë të mbrojtur gjeografikisht nga shteti Serb Nuk spërkaten plantacionet e pemëve frutore, nga të cilat ky prodhohet kjo raki Është cilësia më e mirë e rakisë në treg

Rakia Nostalgija prodhohet nga fruta të pjekur, të ëmbël dhe aromatikë të Ftoit. Një litër raki prodhohet nga 16 kilogramë të këtij fruti. Fruti i Ftoit ka një përmbajtje të ulët të sheqerit dhe duhet të lihet në pemë aq kohë sa të jetë plotësisht i pjekur. Ajo çka e bën rakinë “Nostalgija” të jetë perfekte në cilësi është pikërisht përzgjedhja e frutave të Ftoit me përmbajtje të lartë sheqeri. Proçesi i distilimit fillon menjëherë pas fermentimit për të ruajtur aromën natyrore të këtij fruti.
Volumi i alkoolit: 40 %

Karakteristikat e Rakisë Nostalgija:

Rakia ka një ngjyrë të bukur të verdhë me aroma të varieteteve të theksuara. Shija është e rafinuar. Rekomandohet të shërbehet në temperaturën e dhomës, zakonisht si aperitiv.

Çertifikimet e Distileria ZARIĆ

Zonë e Mbrojtur Gjeografikisht